Deko kroon
Zoek

Centrale apparatuur

Centrale apparatuur
De Centrale Controle en Stuureenheid (CCS) is het hart van een inbraakdetectie systeem.

Via de centrale en het hierop aangesloten bedieningspaneel kan het systeem worden geschakeld. De bediening kan middels een code of een tag.

De centrale kan worden uitgebreid met uitbreidingsmodules. Hiermee kan het systeem worden voorzien van extra ingangen en/of sturingen om het object conform de richtlijnen te ontwerpen.

Alle meldingen van de detectoren komen binnen op de centrale. De centrale stuurt vervolgens de uitgangen aan zoals de sirene, flitser en de doormelding naar de meldkamer of naar privé adressen.

Voor iedere gebruiker kan een eigen code en/of tag worden aangemaakt. Hierdoor is direct duidelijk wie er in en uitgeschakeld heeft. Iedere gebruiker kan bepaalde bevoegdheden krijgen.

De centrale wordt volledig geprogrammeerd naar uw wensen.

Doormelding
Oude type centrales waren standaard voorzien van een analoge PSTN of ISDN telefoonkiezer. Tegenwoordig zijn veel systemen standaard al voorzien van een IP aansluiting waarmee de centrale via internet kan communiceren.

Naast de primaire internetverbinding wordt meestal een GPRS back-up kiezer geplaatst, zodat de doormelding van de meldingen van het inbraakdetectiesysteem gegarandeerd blijft.

Alleen een doormelding via IP is in de meeste situaties geen gecertificeerde verbinding.
Hiervoor zijn twee redenen:
– Indien de 230V uitvalt valt het modem of router uit en is er geen doormelding meer.
– Indien de provider onderhoud uitvoert (meestal ’s nachts) is er geen doormelding meer.

Bij een gecertificeerde installatie dient de doormelding via IP dan ook te zijn voorzien van een GPRS back-up voorziening. Hierbij worden de meldingen primair verstuurd via de IP verbinding. Indien de IP verbinding wegvalt of indien de stroom uitvalt dan neemt de GPRS backup voorziening de doormelding over. Hierdoor heeft u een betrouwbare en gecertificeerde verbinding.
Deko kan voor u de GPRS kaart verzorgen.

Indien er helemaal geen telefoonlijn aanwezig is kan er ook een GSM of een GPRS kiezer worden geplaatst.

Werking
In principe werken alle alarmsystemen op vergelijkbare wijze.

Een detector registreert een inbraak(poging) en geeft dit via een elektrische impuls door aan een centrale.
Deze activeert een combinatie van één of meerdere sirenes, een flitslicht en/of een doormelding naar de particuliere meldkamer (PAC).

Bij een alarminstallatie kan er gebruik worden gemaakt van diverse soorten detectoren, welke een verschillende werking hebben.

mysmartcontrol

Bediening
U kunt het systeem bedienen met een persoonlijke code.
Ook kunt u het systeem bedienen door middel van een tag.

Een “tag” is een soort sleutelhanger waarmee u uw alarminstallatie in en uit kunt schakelen.
Door de “tag” voor het bediendeel te houden schakelt uw alarminstallatie in dan wel uit.
De Tag’s die door Deko voor de nieuwste systemen worden geleverd beschikken over het Mifare Desfire EV2 protocol. Door gebruik te maken van dit protocol kunt u voorkomen dat de tag wordt gekopieerd.

Daarnaast is er tegenwoordig een mogelijkheid om het systeem te bedienen met uw smartphone of tablet.
Middels een app op uw smartphone kan de status worden bekeken (welke secties zijn in geschakeld of uitgeschakeld), kan het systeem worden bediend en kunnen push meldingen worden verstuurd naar de smartphone wanneer er een alarmmelding is.

Doormelding
Voor de actie die op een alarmmelding ontstaat zijn er diverse mogelijkheden.
U kunt een alarmmelding door laten melden naar uw smartphone (met een pushmelding), maar omdat een doormelding naar een mobiele telefoon geen controle op ontvangst heeft, wordt dit meestal alleen toegepast in specifieke en ongecertificeerde situaties.

De meeste alarminstallaties worden aangesloten op een meldkamer ofwel particuliere alarmcentrale (PAC).
De melding komt binnen bij de meldkamer waarna deze door de centralist wordt beoordeeld en vervolgens wordt doorgegeven naar de door u opgegeven waarschuwingsadressen of naar een ND- erkend bewakingsbedrijf.
Doordat bij de meldkamer wordt gecontroleerd en geregistreerd wie er wordt gebeld en of deze persoon bereikbaar was vindt er altijd een doeltreffende opvolging plaats.

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?