Deko kroon
Zoeken

Stil Ontruimingsalarm

Ontruimingsinstallaties zijn gecompliceerde installaties en dragen zorg voor juiste evacuatie van mensen in geval van een calamiteit.

De norm voor ontruimingsalarm kent een aantal typen ontruimingsalarminstallaties. 

Eén van deze type installaties is de stil alarm ontruimingsalarminstallatie. 

Stil alarm wordt meestal toegepast in situaties waar niet zelfredzame of verminderd zelfredzame personen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis of een verzorgingstehuis. Stil alarm is echter ook uitermate geschikt voor kantoorsituaties voor het alarmeren van de BHV organisatie.

De Stil alarm ontruimingsalarminstallatie is een volledig op zichzelf staand systeem. Dit type is vaak gecombineerd met bijvoorbeeld een zusteroproepsysteem van een zorg locatie, maar er is ook sprake van stille alarmering als een oproepsysteem van de BHV organisatie de meldingen verstuurt naar de pagers van de BHV-ers.

De koppeling met de stil alarminstallatie gebeurt veelal op data niveau waarbij de brandmeldinstallatie een ESPA protocol uitstuurt naar de stil alarm installatie. 

Het voordeel hierbij is dat zeer belangrijke informatie direct op de pager, dect telefoon of tegenwoordig ook smartphone zichtbaar is. Denk hierbij aan storingsmeldingen of de brandmelding waarbij gelijk de ruimte omschrijving wordt getoond. 

De interne organisatie kan hierdoor zeer snel en adequaat reageren op de alarmmeldingen.

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Bosch security

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?