Deko kroon
Zoeken

Ontruimingsalarm type B+

Ontruimingsinstallaties zijn gecompliceerde installaties en dragen zorg voor juiste evacuatie van mensen in geval van een calamiteit.

De norm voor ontruimingsalarm kent een aantal typen ontruimingsalarminstallaties. 

Eén van deze type installaties is de ontruimingsalarminstallatie type B+. 

De ontruimingsalarminstallatie type B+ is in de meeste gevallen net zoals de ontruimingsalarminstallatie type B gecombineerd met en geïntegreerd in de brandmeldinstallatie.

Op de brandmeldcentrale worden slow whoop signaalgevers aangesloten. De brandmeldinstallatie stuurt via een commando een totaal alarm of specifieke alarmeringszone van de ontruimingsalarminstallatie aan.

De extra en ook specifieke eigenschap van type B+ ontruimingsalarminstallaties is dat het slow whoop signaal net als bij een type A ontruimingsalarminstallatie wordt afgewisseld met een gesproken woord bericht in 1 of meerdere talen.

De type B+ installatie is echter niet voorzien van een commandomicrofoon dus er kunnen geen aanvullende instructies worden omgeroepen over het ontruimingsalarmsysteem.

De type B+ ontruimingsalarmering heeft dus als voordeel dat de gesproken woordalarmering wordt uitgevoerd zodat de aanwezige personen duidelijke instructies krijgen en ook sneller reageren op het ontruimingsalarm met gesproken woord. Dat hebben meerdere onderzoeken aangetoond.

Daarbij is de aanleg, het beheer en het onderhoud eenvoudiger en ook goedkoper omdat er geen aparte en kostbare ontruimingsalarminstallatie type A hoeft te worden geïnstalleerd. 

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Bosch security

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?