Deko kroon
Zoek

Certificaat Ontruimingsalarm

Met een CCV certificaat kunt u aantonen dat de installatie voldoet aan de gestelde normen. 

Binnen de brandbeveiliging zijn er 3 soorten (CCV) certificaten.

CCV certificaat leveren ontruimingsalarminstallatie
Dit certificaat wordt afgegeven door een bedrijf dat is gecertificeerd voor het certificatieschema leveren ontruimingsalarminstallaties.
Een erkend bedrijf installeert de installatie conform de van toepassing zijnde normen (NEN 2535, NPR 2576, NEN 2575 etc.).
Wanneer de installatie volledig volgens deze normen is aangelegd kan het productcertificaat leveren ontruimingsalarminstallaties worden afgegeven.

CCV certificaat onderhoud ontruimingsalarminstallatie
Dit certificaat wordt afgegeven door een bedrijf dat is gecertificeerd voor het certificatieschema onderhoud ontruimingsalarminstallaties .
Een erkend bedrijf laat het onderhoud uitvoeren door deskundig personeel conform de onderhoudsnormen (NEN 2654).
Wanneer de installatie in nominale staat verkeerd en het onderhoud volledig is afgerond kan het productcertificaat onderhoud ontruimingsalarminstallaties worden afgegeven.

CCV Inspectiecertificaat brandbeveiliging
Wanneer het is aangegeven in het bouwbesluit of wanneer er een specifieke eis is dient de installatie te worden voorzien van een inspectiecertificaat brandbeveiliging. 
Het inspectiecertificaat wordt afgegeven door een onafhankelijke geaccrediteerde inspectie instelling.
Dit certificaat wordt afgegeven op basis van afgeleide doelstellingen en voor de afgifte van dit certificaat wordt niet alleen gekeken naar de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, maar ook naar een aantal bouwkundige brandveiligheids- en organisatorische zaken.

Gecertificeerd branddetectiebedrijf
Wanneer er een productcertificaat is afgegeven op de installatie dan kan de inspecteur van de ontruimingsalarminstallatie een lichtere inspectie uitvoeren. De installatie is immers al aangelegd door deskundig personeel van een professioneel en erkend bedrijf. De deskundigheid wordt meerdere keren per jaar getoetst door de certificatie instelling.

Deko is een gecertificeerd branddetectiebedrijf en levert en onderhoud de ontruimingsalarminstallatie onder certificaat. 

Daarnaast kan Deko de inspectie door de onafhankelijke geaccrediteerde inspectie instelling voor u verzorgen. Deko heeft hiervoor goede afspraken gemaakt met de inspectie instellingen en begeleid de inspectie zodat deze snel en soepel verloopt.

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Bosch security

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?