Deko kroon
Zoeken

Ontruimingsalarm type B

Ontruimingsinstallaties zijn gecompliceerde installaties en dragen zorg voor juiste evacuatie van mensen in geval van een calamiteit.

De norm voor ontruimingsalarm kent een aantal typen ontruimingsalarminstallaties. 

Eén van deze type installaties is de ontruimingsalarminstallatie type B. 

De ontruimingsalarminstallatie type B is in de meeste gevallen gecombineerd met en geïntegreerd in de brandmeldinstallatie.

Op de brandmeldcentrale worden slow whoop signaalgevers aangesloten. De brandmeldinstallatie stuurt via een commando een totaal alarm of specifieke alarmeringszone van de ontruimingsalarminstallatie aan.

Een Slow-Whoop signaal is bij het type B ontruimingsinstallatie een signaal wat in het begin een rustige toon maakt en wat na verloop van tijd steeds hoger wordt. Zo begint de toon bij een frequentie van ca. 500 Hz om dan uiteindelijk binnen enkele seconden een octaaf te stijgen naar ca. 1200 Hz. Wanneer het signaal stopt begint het na verloop van tijd weer opnieuw. Al met al is het een luid toonsignaal

De slow whoop signaalgevers moeten met functiebehoud worden aangelegd. Dit houdt in dat de functie ook behouden moet blijven wanneer de bekabeling in brand staat. Deze speciale kabels worden aangelegd in een speciale buis met een speciale bevestiging.

Het Bouwbesluit 2012
Sinds 1 januari 2012 is er het nieuwe Bouwbesluit 2012 van kracht. Dit heeft nogal wat gevolgen voor diverse marktpartijen. De rechten en plichten van opdrachtnemers staat namelijk in het Bouwbesluit 2012 verwoord. Maar daarnaast moeten ook opdrachtgevers zich houden aan de opgestelde regelgeving en richtlijnen. Dit kan natuurlijk vragen oproepen bij u. 

Deko is op de hoogte van het Bouwbesluit 2012 en helpt u graag verder. Naast advies bieden wij het volledige traject aan, denk aan ontwerp, productie, projectleiding, installatie, verificatie en service- en onderhoudstraject. Deko is gespecialiseerd in ontruimingsinstallaties. Want de nieuwe richtlijnen hebben invloed op de besluitvorming van aanschaf en onderhoud van professionele brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Bosch security

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?