Deko kroon
Zoeken

Kaartleesprincipes

Voor het verlenen van toegangscontrole zijn er verschillende kaartprincipes die kunnen worden gebruikt. Het is echter wel van belang om het juiste protocol te kiezen. Dit is van belang voor het veiligheidsniveau en de gebruiksvriendelijkheid van het systeem.

Ook de mogelijkheid om 1 tag of kaart te gebruiken voor meerdere systemen speelt een rol bij de bepaling van het te gebruiken principe.

Er zijn veel verschillende kaart leesprincipes in omloop.

Een paar bekende algemene typen zijn het Mifare protocol, het HID protocol, EM4200 (125Khz) of Ntag.
Hierbij zijn er ook combinaties mogelijk.

Daarnaast is er de mogelijkheid dat een fabrikant een eigen protocol heeft ontwikkeld zoals bijvoorbeeld Paxton. 

Een nieuwe speler binnen de toegangscontrole protocollen is het gebruik van bluetooth of de NFC chip van de telefoon. 

Een ander belangrijk element voor de keuze van het te gebruiken kaart leesprincipe is de mogelijkheid van het maken van een kopie van een kaart. Een aantal “verouderde” kaart leesprincipes zoals 125 Khz of het Mifare classic protocol kunnen eenvoudig worden gekloond. 
Wanneer dat risico bestaat dan is het raadzaam om het nieuwere en beter beveiligde Mifare Desfire EV2 protocol te gebruiken. Dit principe is al geruime tijd in omloop en er is nog geen mogelijkheid om dit type kaarten te kopiëren.

Gezien de hoeveelheid mogelijkheden is het dus van groot belang dat u een juist advies krijgt van de mogelijkheden en risico’s van het gewenste toegangscontrolesysteem.

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?