Deko kroon
Zoeken

Deurcontroller

Één van de belangrijkste elementen van een toegangscontrolesysteem is de deurcontroller. De deurcontroller is het intelligente deel waarop de (kaart)lezers en de sturingen worden aangesloten.

In de deurcontroller worden de toegangsrechten opgeslagen zodat deze ook bij een uitval van de communicatie met de server kunnen blijven functioneren.
Ook voorziet dit deel het systeem vaak van noodstroom zodat het systeem blijft functioneren (en de deuren gesloten blijven) in geval van een stroomuitval.

De opbouw van de deurcontroller hangt af van het merk. De verschillen zitten veelal in de opslag van het aantal gebeurtenissen, het aantal aanwezige sturingen en of de deurcontroller geschikt is voor 1 deur (eventueel met anti passback) of voor meerdere deuren.

Wanneer van een netwerk systeem gebruik wordt gemaakt dan communiceert de deurcontroller middels TCP/IP en/of RS485 met de toegangscontroleserver zodat de laatste gegevens altijd worden uitgewisseld.

Naast dat er standaard lezers (kaart en/of pin) kunnen worden aangesloten op de deurcontroller is het ook mogelijk om speciale lezers toe te passen. Denk hierbij aan een GSM interface waarbij het telefoonnummer wordt herkend, een kentekenlezer of bijvoorbeeld biometrische lezers.

Daarnaast is het mogelijk om de deurcontroller te koppelen met andere beveiligingssystemen zoals het inbraakdetectiesysteem, een camerasysteem (videobeeld van de persoon die de kaart aanbiedt zodat verificatie plaats kan vinden).

Ook een koppeling met de active directory van uw server is mogelijk waarbij de toegang tot PC’s, printers en scanners wordt geregeld met dezelfde toegangspas.

Het gebruik van het juiste merk en type systeem is van belang wanneer u systemen wilt koppelen.

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?