Deko kroon
Zoek

biometrische Toegangscontrole

Biometrische toegangscontrole is een controle die uitgevoerd wordt aan de hand van bepaalde lichaamskenmerken. Veel onderdelen van ons lichaam zijn uniek en dus bieden ze een perfecte sleutel voor de toegang tot een bedrijf of bepaalde afdelingen ervan. De lichamelijke kenmerken van een persoon worden gelezen en zo wordt er bepaald of iemand toegang krijgt of niet. Vormen van biometrische toegangscontrole zijn:

  • Vingerafdruk
  • Handafdruk
  • Aders in handpalm
  • Stemherkenning
  • Irisscan
  • Gezichtscan
  • Oorscan

Hoe werkt het?

Om een dergelijke toegangscontrole mogelijk te maken wordt er een scan gemaakt van één van de lichaamsdelen van de betreffende persoon. De lichaamskenmerken worden opgeslagen in een database of op een kaart. Om toegang te krijgen tot de ruimte die van toepassing is op de controle wordt er middels een lezer opnieuw een scan gemaakt van het betreffende lichaamdeel en vergelijkt een computer of de scans overeen komen.

Omdat iedere scan uniek is, is de kans op fouten binnen dit systeem erg minimaal. Bij het lezen van bijvoorbeeld een vingerafdruk of een iris zoekt het computersysteem naar een aantal unieke herkenningspunten. Aan de hand hiervan wordt een binaire code gevormd die opgeslagen wordt in het systeem. Deze code correspondeert dan met de vingerafdruk of iris en in combinatie bieden zij toegang tot de betreffende ruimte.

Voor- en nadelen

Doordat de kenmerken die gemeten en vergeleken worden voor elk persoon uniek zijn kan het nooit het geval zijn dat u iemand anders binnen laat dan de juiste persoon. Uw medewerkers hoeven niet meer op te letten of zij hun badge  niet kwijtraken of de togangscode vergeten. Ook kunnen op deze manier de toegangsbewijzen niet in handen van derde vallen, door bijvoorbeeld verlies.

Naast deze voordelen bent u als werkgever wel gebonden aan strenge regels en wetgeving. Daarnaast zijn mogelijk niet al uw medewerkers blij met een dergelijke controle en kunnen zij dit zien als een inbreuk op hun privacy. 

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?