Deko kroon
Zoeken

Software

Een camera is een technisch hoogstaand product.
Om alle mogelijkheden en bedieningsgemak van uw camerasysteem te kunnen benutten is het gebruik van de juiste software noodzakelijk.
Software van de fabrikant
De fabrikant van de camera apparatuur levert doorgaans ook een (gratis) software pakket om het systeem te kunnen beheren.
Wanneer u gebruik maakt van dit pakket benut u de maximale mogelijkheden van de camera.
Eentuele uitgebreide zoekfuncties zijn over het algemeen wel beperkter en het systeem functioneert het beste wanneer alle componenten (recorder en camera’s) van dezelfde fabrikant worden gebruikt.
Open platform Software

Wanneer u flexibiliteit en optimale gebruiksvriendelijkheid wilt voor uw camerasysteem dan kunt u kiezen voor een open platform software.
Een open platform software pakket (zoals bijvoorbeeld milestone) heeft de mogelijkheid om bijna alle merken en types camera’s aan te sluiten op het systeem zodat u flexibel bent in de keuze van uw camera’s.
Daarnaast kunt u het systeem vaak uitbreiden met bijvoorbeeld een kenteken database en heeft u gebruiksvriendelijke en uitgebreide zoekfuncties.

Een open platform software pakket wordt geïnstalleerd op bijvoorbeeld een Windows server en werkt op basis van de aanschaf van licenties per camera. Hierdoor is het systeem volledig schaalbaar en kan het systeem eenvoudig worden uitgebreid naar honderden camera’s.

Onvif
ONVIF staat voor Open Network Video Interface Forum. Bewakingscamera’s voldoen aan de ONVIF-norm en dat betekent dat de camera gemakkelijker kan worden geïnstalleerd en geïntegreerd in kleine en grotere camerasystemen. Dit zijn bewakingscamerasystemen met een NAS server of een NVR recorder, etc. De ONVIF-norm is een wereldwijde norm voor het onderling samenwerken van netwerk video producten, zoals HD IP-camera’s en IP-camerasoftware.
Het protocol is gratis te gebruiken indien een fabrikant lid wordt van de gelijknamige organisatie.
Lidmaatschap is echter niet verplicht en een fabrikant kan er voor kiezen om zijn eigen standaard, of helemaal geen standaard te gebruiken.
Smartphone app
Tegenwoordig is het gebruik van de smartphone niet meer weg te denken.
Camerabeveilgingssystemen zijn daarom ook uitgerust met een app functie waarbij u uw camerabeelden via uw smartphone of tablet middels een app kunt bekijken of beelden terug kan zoeken.

Door de internet communicatie is het mogelijk om vanaf iedere plek ter wereld waar u internet heeft uw camerabeelden te bekijken.

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Bosch security

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?