Deko kroon
Zoeken

Opname apparatuur

Wanneer camera’s worden toegepast is er meestal ook de wens om de beelden op te slaan, zodat bij een calamiteit kan worden bekeken wat er is voorgevallen.

De opname wordt meestal gedaan op een recorder, maar in sommige gevallen kan ook een SD kaart of cloudopslag worden toegepast.

Op deze pagina vindt u de meest voorkomende  technieken voor de opslag van videobeelden.

Digitale video recorder (DVR)

Wanneer gebruik wordt gemaakt van camera’s op basis van Coax techniek kan de DVR gebruikt worden voor de opslag van de camerabeelden. de DVR heeft een vast aantal ingangen. Meestal 4,8,16 of 32. Dat is ook gelijk het maximale aantal camera’s dat kan worden aangesloten.

Net als de NVR maakt de DVR gebruik van harddisks om de camerabeelden op te slaan.

Tegenwoordig zijn ook hybride recorders beschikbaar. Hierop kunnen zowel coax camera’s als IP camera’s worden aangesloten. Dan kunnen bijvoorbeeld bestaande camera’s worden hergebruikt en kunnen nieuwe camera’s op basis van IP worden aangelegd.

Netwerk Video Recorder (NVR)

In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van een netwerk videorecorder.

Hierbij wordt doorgaans 1 merk gebruikt voor zowel de camera’s als de recorder. In sommige gevallen kunnen verschillende  merken camera’s door elkaar  worden toegepast.

De NVR maakt gebruik van IP techniek. in veel gevallen is er zelfs een ingebouwde PoE switch in de NVR aanwezig waarop de camera’s rechtstreeks kunnen worden aangesloten. Door het plaatsen van 1 of meerdere harddisks kan de gewenste opnametijd worden bepaald.

Server (met video management software)

Een uitgebreide optie is het gebruik van een server oplossing met videomanagement software.

Hiermee zijn er zeer veel mogelijkheden.

Er kunnen meerdere servers worden gekoppeld, intelligente software worden geinstalleerd en hierbij is het volledig schaalbaar. De licentie wordt afegegeven voor het aantal gebruikte camera’s en kan ok eenvoudig worden uitgebreid.

Opname in de cloud

Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden met betrekking tot opname in de cloud. Het voordeel van cloudopslag is dat beelden altijd beschikbaar zijn. Ook als door bijvoorbeeld brand een pand wordt verwoest of de recorder bij een inbraak wordt meegenomen.

Er kleven echter ook veel nadelen aan cloud opslag.

  • Er is een stabiele en snelle internetverbinding noodzakelijk. uitval van de internetverbinding betekend vaak ook uitval van de camerabeelden.
  • Cloudopslag gaat vaak gepaard met (dure) abonnementen.
  • Er valt slecht te achterhalen of de beelden wel in goede handen blijven. U heeft zelf geen volledige controle over uw eigen videobeelden. 

Wilt u dus cloudopslag gaan gebruiken dan is he dus van groot belang dat vooraf de nodige risico’s en mogelijkheden in kaart worden gebracht.

Opname op SD kaart

Veel IP camera’s hebben de mogelijkheid om de camerabeelden op te slaan opeen SD kaart in de camera.

Enerzijds is dit makkelijk omdat er geen recorder hoeft te worden aangeschaft. Anderzijds zijn er ook de nodige nadelen aan opslag op een SD kaart.

  • Er is vaak maar beperkt opslag mogelijk. Vaak maar 32,64 of 128 GB. Met hoge resolutie IP camera’s is dat weinig opslag.
  • Er is geen goede controle of de opslag functioneert. Bij volle continu belasting van een SD kaart is het risico op het defect raken groot.
  • Vaak is de software beperkt en onvriendelijk  met betrekking tot terugzoeken van beelden en het opslaan als ander medium, wanneer beelden moeten worden overgedragen. 

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Bosch security

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?