Deko kroon
Zoeken

Infrastructuur

Voor een goede werking van het camerasysteem dient de juiste infrastructuur te worden toegepast. Hiervoor zijn een groot aantal mogelijkheden afhankelijk van de gebruikte techniek.

Coax techniek
Vooral bij oude systemen werd veel gebruik gemaakt van coax techniek. Hierbij wordt vanaf iedere camera een aparte (75 Ohm) coaxkabel aangelegd naar de recorder.

Tegenwoordig wordt meer gebruik gemaakt van netwerk technieken. Wanneer er een situatie is waar nog bestaande coax kabels aanwezig zijn kan een speciale omvormer worden toegepast om een netwerk signaal over een coax kabel te sturen. zo voorkomt u extra aanlegkosten voor nieuwe bekabeling.

Coax kabel
Coax kabel
draka UTP kabel
draka UTP kabel

Netwerk techniek
Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van IP technieken waarbij de camerabeelden over het datanetwerk worden gestuurd naar de recorder.

In sommige gevallen kan hiervoor (een deel) van het netwerk van de klant worden gebruikt.
Bij gebruik van hoge resolute camera’s, hoge opnamesnelheden en meerdere camera’s kan het slim zijn om een apart datanetwerk aan te leggen voor uw camerabeveiliging. Hiermee voorkomt u dat uw bedrijfsnetwerk traag wordt door het dataverbruik van de beveiligingscamera’s.

Voor de IP techniek wordt meestal cat5e of cat6 netwerkkabel gebruikt

Glasvezel techniek
Wanneer de beelden over grote afstanden moeten worden verstuurd of wanneer een hoge bandbreedte nodig is om de data van een groot aantal camera’s tussen bijvoorbeeld twee gebouwen te transporteren dan kan het slim zijn om gebruik te maken van glasvezel kabel.
 
Glasvezelkabel heeft de eigenschap dat het een zeer snelle verbinding betreft, met een hoge bandbreedte dat over grote afstanden tot wel 20 kilometer data kan transporteren
glasvezelkabel
Draadloze techniek
In de basis adviseert Deko om voor camerabeveiliging geen draadloze transmissie toe te passen. Het verlies van data tijdens de draadloze overdracht kan tijdelijke en langdurende storingen veroorzaken.

Voor 1 type verbinding maakt Deko een uitzondering. Dat is het gebruik van een goede kwaliteit point to point straalzender.
Deko heeft op verschillende locaties point to point straalzenders succesvol toegepast waarbij het datasignaal over een stabiele draadloze verbinding door de lucht wordt getransporteerd. Hierbij is het gebruik van de juiste apparatuur en een correcte projectering uiteraard noodzakelijk.
 
Bent u benieuwd of deze oplossing bij u kan worden toegepast? Neem dan contact op met Deko. Bij u op locatie kan worden bekeken of een draadloze point to point dataverbinding kan worden toegepast.
point to point straalzender

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Bosch security

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?