Deko kroon
Zoeken

Camera's

De camera’s zijn bepalend voor de beeldkwaliteit van het camerasysteem. 

Bij coax systemen werd gesproken over TVlijnen. Tegenwoordig worden het aantal (mega)pixels berekend. Zowel de moderne coax gebaseerde systemen als de IP camera’s gebruiken het aantal megapixels voor de resolutie.

De resolutie is echter niet alleen bepalend voor de beeldkwaliteit. De lichtgevoeligheid van de camera, de grootte van de beeldsensor en de omgevingsomstandigheden zijn ook van groot belang. 

 

De meeste camera’s zijn voorzien van een optische beeldsensor. Dit houdt in dat de scene door de camera wordt opgenomen en dit beeld wordt doorgestuurd naar de recorder voor de opslag en analyse.

Overdag zijn deze camera’s (meestal) in kleur. Wanneer het donker wordt dan schakelen de camera’s over naar zwart wit. Bij zwart wit beelden kan ook gebruik worden gemaakt van infrarood verlichting. Dat is verlichting dat voor mensen niet waarneembaar is. Camera’s kunnen deze verlichting wel gebruiken om de scene op te nemen. Zelfs als personen niks meer kunnen zien.

Een nieuwe techniek is de Colorvu techniek. Deze camera’s zijn dusdanig lichtgevoelig dat ze bij minimale verlichting nog een kleurenbeeld kunnen creëren van de scene.  Hiermee kunnen belangrijke details die met zwart wit beeld verloren gaan toch kunnen waargenomen.

Camera’s zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kan er een dome camera, bullit camera of box camera worden toegepast, maar is de techniek intern vrijwel gelijk bij hetzelfde type camera.

Andere veel voorkomende typen camera’s zijn ook multisensor camera’s (meerdere camera’s in 1 behuizing) of bestuurbare (PTZ) camera’s.
(PTZ betekent Pan-Tilt-Zoom)

Voor buitentoepassingen wordt een waterdichte behuizing gebruikt. Vaak met een IP 66, 67 of 68 classificering. 
In veel gevallen zijn de behuizingen ook getest op vandalisme bestendigheid.

Voor speciale toepassingen zijn ook speciale behuizingen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een explosievrije behuizing voor toepassingen in situaties met een verhoogd risico op explosies.

Sommige camera’s kunnen ook onderwater worden toegepast tot grote diepten.

Voor speciale toepassingen zijn ook camera’s verkrijgbaar. 

Een ANPR of LPR camera kan goed kentekens registreren. Door het toepassen van een extra belichting in combinatie een hoge sluitertijd kan de camera haarscherp kentekens registreren.
Alleen de reflecterende delen zijn zichtbaar op het videobeeld.

Een thermische camera is uitermate geschikt voor detectie buiten. Met een thermische camera in combinatie met slimme technologie kan een persoon of voertuig duidelijk worden onderscheiden over grote afstanden. Zelfs wanneer het bijvoorbeeld mistig is.

Daarnaast is het mogelijk om slimme camera’s toe te passen. Door speciale analyse software kan de camera detecteren wanneer een object een gebied inkomt of een lijn overschrijdt, maar ook het neerzetten of het juist weghalen van objecten kan worden gesignaleerd.

Ook kan met behulp van software snel worden gezocht op speciale kenmerken. Bijvoorbeeld kenteken en kleur van voertuig. 

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Bosch security

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?