Deko kroon
Zoek

Brandwerende Kluizen

Een brandwerende kluis is speciaal gebouwd om de inhoud zoals belangrijke documenten en digitale media gedurende een bepaalde tijd te beschermen tegen de gevolgen van brand. Daarbij is de wandopbouw van cruciaal belang. Deze moet tijdens een brand niet alleen de hitte weerstaan, maar dient ook vocht en roetdeeltjes tegen te houden om de inhoud van de kluis te kunnen beschermen.

Om de kwaliteit van onze kluizen te waarborgen worden deze in de meest moderne Europese fabrieken geproduceerd, getest en gecertificeerd door ECB-S, dé toonaangevende certificeringsinstantie voor inbraak- en brandwerende kluizen.

Brandwerende kasten beschermen tegen brandschade gedurende een bepaalde tijd bij een bepaalde temperatuur. De normale brandwerende kast is bestemd voor papierberging. Papier is ontvlambaar bij ± 178°C. De tijd waaraan de kast extern aan een temperatuur kan worden blootgesteld is vaak verschillend per geval. De meest voorkomende testen voor brandwerendheid zijn ½, 1 en 2 uur. (1 en 2 uur bij ca. 1090°C). 

Een nog betere bescherming tegen brand bieden de datakasten die bestemd zijn voor de berging van informatiedragers. Datadragers zoals CD-roms of back-up tapes kunnen worden beschadigd door blootstelling aan een temperatuur van circa 50°C. Verder biedt de kast een bescherming tegen een hogere luchtvochtigheid in de kast van 85% (eveneens funest voor de informatiedragers).

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor kluizen voor u te maken?