Deko kroon
Zoeken

Vluchtwegverlichting

Waar vlucht u heen als u zich bevindt in een onbekend gebouw waar brand uitbreekt? Weet u daar de weg? 

In de praktijk maken mensen nauwelijks gebruik van de groene onverlichte vluchtroute aanduidingen. In de meeste gevallen probeert men de zelfde weg terug te lopen als waar men vandaan is gekomen. Daarom is “de weg er naar toe” heel erg belangrijk! Om te voorkomen dat mensen niet weten waar ze naar toe moeten, is er een vluchtwegsignalering.

Wanneer er brand of een andere calamiteit, rookontwikkeling of een stroomuitval is, is het erg belangrijk dat er in het donker een zichtbare en herkenbare vluchtweg te zien is voor een ontvluchting naar een veilige plaats via de nooduitgangen. Wanneer deze er niet zijn, of wanneer deze niet duidelijk zichtbaar is kan er paniek ontstaan bij de mensen. Ze zoeken een uitweg, maar kunnen deze niet vinden omdat ze simpelweg niets zien.

 

Vluchtwegsignalering is een vorm van noodverlichting. Deze noodverlichtingsarmaturen zijn onder andere de bekende groene pictogrammen die de nooduitgang aanwijzen. Deze armaturen moeten altijd branden wanneer er een pictogram op het armatuur zit.

Tegenwoordig wordt veelal energiezuinige (LED) verlichting gebruikt. Wanneer er geen stroom is, werken de armaturen nog op een noodstroom accu. Hierdoor is de weg naar de nooduitgang zichtbaar.

Of het nu een restaurant, woongebouw, winkel, school of kantoorgebouw is, de vluchtweg aanduidingen zijn essentieel voor de brandveiligheid!

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor noodverlichting voor u te maken?