Deko kroon
Zoek

noodverlichting

Noodverlichting heeft als doel de veiligheid van de aanwezige personen te vergroten. Het meest bekende onderdeel van noodverlichting is de vluchtwegsignalering. De groene bordjes die boven nooddeuren en vluchtwegen hangen. 

Naast de vluchtwegsignalering kan ook gebruik worden gemaakt van vluchtweg verlichting.

 

Ook kan noodverlichting dienen voor het verhogen van de veiligheid van werkomstandigheden. Denk hierbij aan een zaagtafel in een afgesloten ruimte.

Wanneer de stroom (van de verlichtingsgroep) plotseling uitvalt wanneer in de zaagtafel tafel in bedrijf is kan dit voor de bediener van het gereedschap een zeer gevaarlijke situatie opleveren.

Hiervoor wordt vanuit de arbo wetgeving noodverlichting verplicht gesteld bij de machines zodat de onveilige situatie kan worden voorkomen.

Noodverlichting kan dus op meerdere vlakken verplicht worden gesteld. Het is dan ook van groot belang dat u een juist advies krijgt over de toepassing van noodverlichting.

Noodverlichting kan centraal of decentraal worden uitgevoerd.

Decentrale noodverlichting
Decentrale noodverlichting wordt het meest toegepast. Decentrale noodverlichting kan op een algemene stroomgroep worden aangesloten. 
In het armatuur is een noodstroombatterij geplaatst welke het armatuur van spanning voorziet bij een stroomuitval.

Centrale noodverlichting
Bij centrale noodverlichting wordt een grote accukast met besturingsapparatuur geplaatst welke de stroomvoorziening van alle noodverlichting van het gebouw controleert. Zodra de installatie een stroomuitval (via bijvoorbeeld een netwachter) detecteert zal de noodverlichting installatie in werking treden. In deze centrale noodverlichting kast wordt een groot accupakket geplaatst welke het systeem van stroom voorziet.

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor noodverlichting voor u te maken?