Deko kroon
Zoeken

Cilinder (Mechanisch sluitplan)

Met een sluitplan, ook wel sleutelplan genoemd, bepaalt men systematisch wie er toegang heeft tot welke ruimtes met een enkele sleutel. De beheerder geeft in een matrix aan welke sleutel past op welke sloten. Met een enkele sleutel zijn zowel algemene als specifieke deursloten te bedienen. Het sluitplan geeft een goede weerspiegeling van de indeling van een gebouw en interne verantwoordelijkheden. Een sluitsysteem wordt vooral gebruikt in organisatiestructuren zoals bedrijfspanden, appartementencomplexen, zorgcentra, scholen of gevangenissen.

Iedere situatie is anders en het ene sleutelplan is het andere niet. U kunt het sleutelplan zelf samenstellen of het in zijn geheel aan ons uitbesteden. In het laatste geval komen wij langs en maken wij een opnamestaat van iedere deur en documenteren alle gegevens.

Bij een sluitplan is het van belang dat de geleverde sleutels niet zo maar bij iedere sleutelspecialist nagemaakt kunnen worden. Deko levert altijd een sluitplan met certificaat zodat sleutels en cilinders alleen op vertoon van dit certificaat kunnen worden bijgemaakt.

Een sluitplan kan op verschillende manieren worden ontworpen.

Hoofdsleutel (HS): 
Bij dit systeem er een hoofdsleutel die alle deursloten in het sluitplan kan bedienen. Verder zijn er andere sleutels die individuele veiligheidssloten kunnen bedienen. Dit is een handig systeem wanneer de beheerder toegang wil hebben tot alle ruimtes en de medewerkers of bewoners alleen specifieke ruimtes mogen betreden.

Generale hoofdsleutel (GHS): 
Bij dit systeem is er een hoofdsleutel die alle deursloten in het sluitplan kan bedienen. Maar dit systeem gaat een stap verder dan het hoofdsleutel systeem en wordt onderverdeeld in (sub)groepen met specifieke toegangsrechten.
Zo kunnen er bepaalde afdelingen zijn waar alleen managers toegang tot hebben en medewerkers met een andere sleutel alleen hun kantoor en de entree van het kantoordeel kunnen betreden. 

Kwaliteit staat bij Deko voorop!

Deko Alarm & Beveiligingstechniek BV
werkt onder andere met de volgende merken:

Wilt u dat één van onze beveiligingsadviseurs bij u langskomt, om een vrijblijvend en op maat gemaakt beveiligingsadvies
en een offerte voor u te maken?